Er du en «flink pike eller gutt» som strever med å sette sunne grenser for deg selv og andre?

Vil du gjerne fri deg fra prestasjonsjag og perfeksjonisme? Og heller føle deg god nok og leve livet på dine egne premisser?

Bli med på et 6 ukers mindfulness-kurs spesielt utviklet for deg som er "flink".

 

Kurset starter tirsdag 31. august 2021

Påmeldingsfrist er søndag 29. august 2021.
NB! Få ledige plasser igjen.

00

Dager

00

Timer

00

Minutter

00

Sekunder

Hvem er de "flinke"?

Å være "flink pike" eller "flink gutt" er verken en diagnose eller et syndrom - slik man kan få inntrykk av i dagligtalen. Og jeg går ut fra at du som leser dette er en voksen kvinne eller mann. Er du typisk flink, gjorde du det bra på skolen. Du er opptatt av å levere godt på jobb. Du er en ressurs for menneskene rundt deg, enten det gjelder din store arbeidskapasitet, omsorgsevne eller tilpasningsdyktighet.  

Det er ikke noe galt i å være flink! Flinkheten blir bare problematisk når det blir for mye av den. Når det ikke er mulig for deg å være noe annet. Og flinkheten blir til arbeidsnarkomani, perfeksjonisme eller selvutslettelse. Da går "flinkheten" på bekostning av din egen helse og trivsel. Du kjenner deg forstrukket og tom. Kanskje har du mistet syne av dine egne behov i kavet med å please alle andre. Bakom lurer faren for alvorlig stress og utbrenthet. Og skumle spørsmål som: Hvem er jeg, om ikke jeg er flink?

Kjenner du deg igjen i den grenseløse flinkheten? Da er dette kurset noe for deg.

Hvorfor mindfulness?

Mindfulness har vist seg å være et effektivt virkemiddel for deg som sliter med krevende tanker og følelser. Ved hjelp av ulike former for oppmerksomhetstrening vil du få verktøyene du trenger til å respondere på tanker og følelser på en sunn og bærekraftig måte. Gjennom oppmerksomt nærvær kommer du tettere på det unike mennesket du i virkeligheten er, med alt det innebærer av styrker, kreativitet, personlige verdier og sårbarheter. Slik vil du bedre kjenne hva som er riktig for deg, og leve livet ditt på dine egne premisser.

Dette vil du lære

Mindfulness for flinke piker og gutter er et 6 ukers kurs med én kveldssamling per uke á 2,5 timer. Kurset kombinerer teori og øvelser fra mindfulness-feltet med vitenskapelig teori om det å være «flink». Alt kursmateriell vil bli tilgjengelig på en online kursplattform. Den vesentligste læringen skjer likevel gjennom erfaring, og mesteparten av tiden vil være viet sentrale øvelser hentet fra mindfulness-praksis.

Uke 1: Hva er mindfulness?

Denne kvelden blir vi som kursgruppe kjent, og vi utforsker sammen hvilken betydning det har for deg å være flink. Du får også en introduksjon til hva mindfulness er, og vi gjør noen av de mest kjente øvelsene for deg som er i starten av en mindfulness-praksis.

Uke 2: Å gjøre og å være

Prestasjonsjag og trangen til alltid å være produktiv blir over tid en slitasje på helsen din. En av grunnholdningene i mindfulness-praksis er å ikke strebe etter noe. Denne kurskvelden fordyper vi oss i hva det vil si. Vi utforsker hvordan ikke-streben har verdi, og hvordan det kan se ut for deg - i din mindfulness-praksis og i livet ellers.

Uke 3: Du er ikke dine tanker

Den indre kritikeren og perfeksjonisme kan skape mye stress for deg som er flink. Altfor ofte tar vi de selvkritiske tankene våre for å være sanne, når de egentlig bare er tanker, hverken mer eller mindre. Gjennom mindfulness-praksis vil du lære hvordan du kan forholde deg til disse krevende tankene på en fornuftig og bærekraftig måte.

Uke 4: Å være flink som livsprosjekt

Visst er du flink, men du er mye annet også! I mindfulness-praksis får du verktøyene til å møte din egen sårbarhet. Slik vil du oppdage behovene du faktisk har, og få større aksept for det uperfekte. Du vil bli mer åpen for andre mennesker. Og ikke minst er sårbarheten porten inn til kreativiteten og styrkene dine.

Uke 5: Kunsten å vise selvmedfølelse

Ok, så er du ikke alltid suveren eller perfekt. Men hvordan leve med det? I mindfulness-praksis trener du opp medfølelse overfor andre, men også overfor deg selv. Har du selvmedfølelse, vil du klare å romme hele det mennesket du faktisk er – både dine stolteste og dine mest skamfulle sider.

Uke 6: Du er god nok i massevis

Du er et fullkomment menneske. Ser du det? Her oppsummerer vi de viktigste læringene fra kurset. Videre utforsker vi hvordan du kan etablere din egen mindfulness-praksis som skal sikre at du lever i tråd med det som er sant og godt for deg.

Pris kr 5.200,-.

 Ved påmelding vil jeg gjennomføre en innledende samtale med deg, slik at vi kan bli litt kjent og avklare behov og forventninger. 

Blir vi enige om at kurset er riktig for deg, er påmelding bindende. Du vil da motta faktura på kursavgiften. Denne vil ikke bli refundert ved avmelding.

Gå til påmelding

Praktiske opplysninger

Kurset er for deg som identifiserer deg selv som «flink» - i betydningen at du gjør det godt på de fleste arenaer, men strever med å sette sunne grenser og leve et liv på egne premisser. Kurset krever ingen forkunnskaper i mindfulness.

Kurset starter tirsdag 31. august 2021. Kurset varer i seks uker – hver tirsdag fra kl 17.30 - 20.00. 

Samlingene foregår i Vika i Oslo sentrum, mer informasjon om lokasjon får du ved påmelding. Kursrommet er stort nok for at vi skal kunne overholde smittevernsreglene i forbindelse med covid-19.

Alt hjemmearbeid er tilgjengelig på en online kursplattform. Her finner du teori, refleksjonsøvelser og innleste meditasjoner.

Kurset vil bestå av inntil 5 deltakere, i tillegg til kursinstruktør. Alle deltakere vil ha taushetsplikt om det som skjer på samlingene.

Som kursdeltaker må du være forberedt på å delta aktivt i øvelser og grupperefleksjoner. Selv om teoretisk materiell og refleksjonsoppgaver vil bli tilgjengeliggjort på en digital kursplattform, vil den største læringen komme gjennom egen mindfulness-praksis som hjemmearbeid og erfaringsdeling i kursgruppen.

Mindfulness er en praksis. Skal du få utbytte av kurset, er det viktig at du gjør øvelsene mellom hver samling. I snitt må du beregne ca 30 minutter daglig til øvelser. I tillegg kommer noen korte teoretiske tekster og refleksjonsoppgaver.

Som deltaker må du ha med matte til å ligge på, en pute og et teppe.

Min bakgrunn som coach og kursinstruktør

Jeg er sertifisert mindfulness-instruktør fra Creationwork, og har en coaching-utdannelse akkreditert av The European Mentoring and Coaching Council. Jeg er også sertifisert rådgiver i stressmestring og karriereomstilling. Studiene mine inkluderer endringsledelse, positiv psykologi og arbeidsrett. I bunnen har jeg en cand.philol-grad i allmenn litteraturvitenskap, hvor jeg skrev hovedoppgave om en krigsroman med teamet post-traumatisk stresslidelse. 

Her kan du melde deg på kurset!

Ved påmelding vil jeg gjennomføre en innledende samtale med deg, slik at vi kan bli litt kjent og avklare behov og forventninger.

Blir vi enige om at kurset er riktig for deg, er påmelding bindende. Du vil da motta faktura på kursavgiften - kr 5.200,-. Denne vil ikke bli refundert ved avmelding, da kurset har et begrenset antall plasser.

Har du spørsmål i forbindelse med kurset? Send meg gjerne en e-post for en uforpliktende samtale.

Jeg ser fram til å møte deg!

~ Kristin :)

Ja takk, jeg blir med på kurs!

Du vil snart bli kontaktet av meg for en innledende samtale. Sammen finner vi ut om kurset er riktig for deg.

Close

Vil du ha en uforpliktende samtale?

Dette er ikke en coaching, men en uforpliktende samtale hvor målet er å finne ut om Kristins tjenester matcher dine behov. Fyll ut skjemaet nedenfor, og Kristin vil snart kontakte deg for å avtale et telefon- eller videomøte.