Du vil bruke hundre tusen timer på jobb i løpet av livet ditt. Da burde du trives med det du gjør.

Du har alltid flere ressurser enn du tror

- Jeg er i hvert fall ærlig, om ikke annet. Og modig. For det går ikke an å være ærlig, om ikke du er modig.

Mine to halmstrå, idet jeg stirret inn i badespeilet på en passe ung kvinne. Ansiktet hennes var dratt for alderen. Håret så pistrete i det siste. Men det slående var ensomheten i øynene hennes.

- Hvordan vil livet ditt se ut om du fortsetter på den måten her? Om et halvt år? .... Ett år?

Omsider hadde jeg tort å stille meg selv spørsmålet, og svare ærlig.

- Det her er en måte å bli tidlig gammel på. Om ikke kroppen kollapser helt da... Eller jeg visner bort i en depresjon...

Der hadde du meg. Arbeidsnarkoman. Men først og fremst herjet av langvarig, alvorlig stress.

Har du det sånn? Sliten av frykten for å bli avslørt som inkompetent? Av frykten for å miste kontrollen? Å aldri føle deg flink igjen?

Du har kommet til rett sted.

Jeg kjenner den frykten ut og inn. Pluss frykten for at jeg ville måtte sitte i fengselet flinkheten min hadde skapt for resten av livet.

Og aldri få lov til å bare være meg.

Jeg har tatt noen kvantesprang siden den gang. Kan jeg, så kan du!

Mitt navn er Kristin Weholt, og jeg er coach, karriereveileder og kursinstruktør. Siden 2016 har jeg jobbet for AS3 Transition, en av Nordens ledende leverandører av jobbrelaterte omstillingstjenester. Her ble jeg sertifisert rådgiver i karriereomstilling og stressmestring, og tok en coaching-utdannelse akkreditert av The European Mentoring and Coaching Council.

Jeg har studert endringsledelse, arbeidsrett og positiv psykologi. Nå tar jeg en instruktørutdannelse i mindfulness. Helt i bunnen har jeg en cand.philol-grad i litteraturvitenskap. Hovedoppgaven min handlet om en krigsroman, og temaet var posttraumatisk stresslidelse.  

Du kan se CV'en min her. Eller lese en litt mer gripende fortelling om hvordan det er å jobbe med meg som coach nedenfor. 

"Stresshjelpen er et kurs jeg mener alle burde gått på. Her fikk jeg konkrete tips og verktøy til å håndtere stress i hverdagen. Men også tips til større livsglede og positivitet. Og alt er basert på forskning eller anerkjente metoder. "

~ Ellen

"Jeg var veldig stresset da jeg mistet jobben og slet med sykdom i familien. Så ble jeg tipset om Kristin, som kom med svært gode råd, både til hvordan håndtere stress og komme seg videre i arbeidslivet. "

~ Erik

"Jeg kan varmt anbefale Kristin som coach! Jeg har fått nyttige og virksomme verktøy, og effekten kom overraskende kjapt. (...) Det er som med alt annet man ønsker å bli god på; man trenger gode verktøy og en «trener» som minner deg på hvordan og når de skal brukes."

~ Tiril

"For meg som elsker å bli utfordret var det en åpenbaring å møte den varme og intellektuelle kapasiteten som Kristin er. Selvinnsikten økte for hver konsultasjon og verktøyene jeg fikk gjorde jobben min som leder lettere å mestre."

~ Håvard

"Jeg ble coachet av Kristin i en periode med mye uro i privatlivet og på jobb. Jeg opplevde Kristin som en trygg og konstruktiv samtalepartner. Hun bidro til at jeg fikk sortert tankene, ble mer bevisst på mine kvaliteter og trygg i de valgene jeg tok."

~ Line

En coach er en profesjonell samtalepartner

Har du kjørt deg fast i karrieren din, trenger du en nøytral, fortrolig samtalepartner som vet å stille de riktige spørsmålene. 

I coaching hos meg kan du tenke tankene dine helt ut. Uten å risikere noe. Du bare kladder, og lærer og sorterer underveis. Helt til du har en versjon av historien din som du vil sette ut i livet.

En av mine personlige verdier er å vise omsorg for andre.

Venner og kollegaer beskriver meg som klok, nysgjerrig og empatisk. Det var vel derfor jeg ble coach. Jeg har et mål om å bli den beste lytteren jeg kan bli. 

Hvor mange gode lyttere kjenner du? Som er fullstendig til stede for deg, uten å dømme? Uten noen annen agenda enn den å få fram det beste i deg?


Kanskje er du som meg - glad i å jobbe. Kanskje har du mye identitet i den du er på jobb. Jobben er mestringsarenaen din. Det er der du utvikler deg og får bidra. Selvfølgelig skal du gjøre noe verdifullt med alle evnene du har!

Det er noe av det mest fascinerende ved deg. At du alltid, selv uten å være klar over det, lengter etter å bruke styrkene dine. Og at de må bidra til noe større enn bare din egen historie. 

I coaching forteller du historien din slik den er nå. Ved å fortelle forstår du mer av deg selv. Du ser sammenheng og mening. Både coachen og litteraturviteren i meg hører hvor historien din halter. Hvor det er noe du trenger, og som du ikke har i dag. Jeg gir deg nye perspektiver som beriker historien din. Som spiller opp til det du kan best. Så du får større innflytelse i livet ditt.

Jeg vil at det skal være lett for deg å være åpen og ærlig med meg.

Jeg har selv en personlig verdi om alltid å være ekte.

Derfor deler jeg gjerne historiene mine fra en eksperimentell karriere på bloggen min, i håp om at du kan bli inspirert. 

 

Men den beste historien er den hvor du er heltinnen. Fordi du er ærlig og tør å se deg selv fra en ny vinkel. Og tar valg i tråd med verdiene og styrkene dine.


Stress vil komme og gå i livet ditt. 

Prioriteringsverktøy og pusteøvelser hjelper deg med å få hodet over vann. Men du gir deg vel ikke der?

Like viktig er innsikten i hva du trenger for å ha det virkelig bra. Først da blir du motstandsdyktig mot stress.

Har du lært dette noe sted? Det hadde ikke jeg heller.

Men en annen verdi jeg har, er å bedrive livslang læring. Det jeg har lært om trivsel har jeg en trang til å prakke på andre.

Jeg kombinerer gjerne coaching med online-læring. Du får små undervisningsvideoer i enkel trivselsteori og effektive kartleggingsverktøy. Det du lærer bruker du videre i coachingen. Slik finner du ut hva en ideell hverdag er for deg. 

 

Det kan hende du må finne deg en ny jobb hvis du vil ha mer mestring og mening. Det går helt fint! Selv gjorde jeg et fullstendig karriereskifte.


Det er lett å tro at for mange arbeidsoppgaver, eller en dårlig leder, er roten til alt stress. 

Da jeg hadde det som verst, var det alt ansvaret som overveldet meg. Men i bakspeilet ser jeg at mye av stresset kom fra viktige ressurser jeg ikke fikk brukt

Gir det mening for deg også? 

Jeg vinglet mellom litteraturvitenskap og psykologi i studievalget mitt, og endte opp med å studere psykologi gjennom en litterær linse. Etter tolv fenomenale år i bokbransjen (det var ikke bare stress!) trengte jeg å jobbe tettere på verdiene mine.

En viktig personlig verdi for meg er estetikk og kunstnerisk utfoldelse. 

- Estetikk? lurer du kanskje. - Og så gikk du fra bokbransjen og ble coach og karriereveileder?

Du er på ditt vakreste når du viser deg som sårbar og sann. Det er sånn du og jeg kan møtes som hele mennesker. 

Som coach er det slik jeg ser deg. Som sterk og vakker midt i det sårbare og sanne. Mine egne estetiske utfoldelser skjer idet jeg får være der med deg. Men du ser dem også i alt fra kursmateriell jeg lager, til disse nettsidene, til blogginnleggene mine.

Jeg tror ikke nødvendigvis at løsningen for deg er å finne en ny jobb. Å trives der du er - det er noe av det viktigste jeg håper du vil lære! 

Men er ikke jobben du har nå forenlig med de personlige verdiene og styrkene dine, må du sette ny kurs. I coachingen vil du lære hva du trenger - og at du har dette allerede - for å komme dit du vil.

Jeg tar gjerne en uforpliktende samtale med deg

Som din coach blir jeg ikke fornøyd før du er fornøyd. Jeg tar gjerne en uforpliktende samtale med deg for å finne ut om det er en god match mellom dine behov og mine tjenester.

Fyll ut kontaktskjemaet, og jeg ringer deg opp innen 48 timer.

Du kan også lese mer om tjenesten mine her.

Håper å høre fra deg.

~ Kristin :)

 

Ja takk, jeg vil ha en uforpliktende samtale!

Close

Vil du ha en uforpliktende samtale?

Dette er ikke en coaching, men en uforpliktende samtale hvor målet er å finne ut om Kristins tjenester matcher dine behov. Fyll ut skjemaet nedenfor, og Kristin vil snart kontakte deg for å avtale et telefon- eller videomøte.