Tre gode podkaster om stressmestring, karriere og arbeidsliv

Er det noe som engasjerer meg, så er det arbeidslivshistorier. Podkasten er et perfekt medium for historiefortelling. Her anbefaler jeg tre gode podkaster for deg som er interessert i karriere, stressmestring og selvledelse. 

Utvalget av norske podkaster om arbeidsliv er faktisk ikke særlig stort. Dessuten handler det meste om ledelse, eller det handler om karriere for deg som er på vei ut i eller er ganske fersk i arbeidslivet. Så hei! Jeg må visst lansere en podkast selv i overskuelig framtid. For hva med alle oss som har vært i arbeidslivet en stund? Som ikke nødvendigvis er ledere, men som anser oss selv som verdifulle ressurser i rivende utvikling!?

Det finnes til gjengjeld en hel rekke spennende internasjonale podkaster om arbeidsliv, men da blir utvalget veldig stort igjen. Så da er det enkleste og sikreste valget de virkelig store navnene. Her har jeg valgt meg ut én norsk og to amerikanske fra profesjonelle podkastprodusenter jeg synes lager godt innhold om trivsel, stressmestring, selvledelse og karriere på en seriøs og samtidig underholdende måte.

Mamma Jobber, Fremantle Podkast

Dette er podkasten for deg som sjonglerer en spennende karriere og familieliv. Vertinne er Mira Kahn, som intervjuer profilerte navn som Kristin Skogen Lund, Anita Krohn Traaseth og Sigrid Bonde Tusvik om deres hverdag som jobbende mødre. Det jeg liker særlig godt med denne podkasten er at den tar opp seriøse temaer, men på en ledig, nedpå og ofte humoristisk måte. Det er hverdagsstresset det handler om, og hvordan man løser tidsklemma på mer eller mindre kreative måter. Her kan du le i gjenkjennelse, bli inspirert og plukke opp mange tips og triks! Ny sesong starter opp i mars. 

WorkLife with Adam Grant, TED

Adam Grant er en ekstremt populær professor i organisasjonspsykolog, og intervjuer mennesker med uvanlig suksess - for eksempel Reid Hoffman, Margaret Atwood og Arianna Huffington. Målet hans er å finne ut hvordan disse menneskene gjennom å fokusere på trivsel oppnår så mye. Temaer spenner fra utbrenthet til ensomhet på arbeidsplassen, til om vi er nødt til å akseptere at vi blir mindre interessante som arbeidstakere når vi bikker 45 år, til hvor lurt er det egentlig å være "autentisk" på arbeidsplassen? Adam Grant har en herlig, vennlig energi, og sper på med sin store kunnskap idet han intervjuer gjestene sine.

Hello Monday, LinkedIn

Jessi Hempel undersøker i denne podcasten hvordan arbeidet vårt er i endring, og hvordan vi endres av arbeidet vårt. Siden denne podkasten produseres av LinkedIn News, brukes aktivitet på LinkedIn som grunnlag for å diskutere aktuelle temaer. Både profilerte forskere og andre store navn som Melinda Gates, Elizabeth Gilbert og Kevin Bacon er gjester, og snakker om temaer som meningsfullt arbeid, utbrenthet,  karriereskifter, personlig merkevare og produktivitet, for å nevne noe. 

God lytting!

***

Close

Vil du ha en uforpliktende samtale?

Dette er ikke en coaching, men en uforpliktende samtale hvor målet er å finne ut om mine tjenester matcher dine behov. Fyll ut skjemaet nedenfor, og jeg vil kontakte deg innen 48 timer.