Coaching Stressmestringskurs Karriereveiledning Gratis Blogg/Podcast Om Kristin Kontakt Bli med på gratis workshop i stressmestring! Logg inn

Til deg som tenker om karrieren din: «Hva nå? Er dette alt?»

Du kommer til å bruke rundt hundre tusen timer på jobb i løpet av livet ditt. Da blir det viktig at du trives. Kanskje befinner du deg i en karrieremessig blindvei nå? Her får du en liten coaching som skal hjelpe deg til å se karrieren din i et nytt perspektiv.

Ofte har jeg medarbeidere i coaching som etter alle solemerker har gjort det bra i karrieren sin. De har blitt heiet fram. De har fått muligheter. De er ofte ledere, og andre vil beskrive dem som solide, flinke, på plass i seg selv. Og da lurer du kanskje på: Hvorfor går de da til coach?

Karrieren din i et nytt perspektiv

Vel, det litt typiske er at de er rundt 40 år gamle, kanskje litt eldre. De er ferdige med småbarnsfasen som kan være krevende. Og det har begynt å presse seg på et par spørsmål som de ikke lenger kan ignorere. Hva nå? Er dette alt? Hvis du kjenner deg igjen i dette, har jeg noen coachende spørsmål som jeg håper vil utfordre deg. Som får deg til å tenke nytt om karrieren din.

Hva skjer hvis du slutter å utvikle deg?

Hva skjer med en plante som slutter å vokse? … jepp, den dør. Og vi mennesker er litt som planter. Hvis ikke vi vokser som mennesker, så dør vi i hvert fall på innsiden. La meg spørre deg: Der du er nå i karrieren din – var det hele tiden din plan å komme hit? Da du valgte utdanningen din – var det hit du siktet? De mulighetene du har taket ja til – var de strategiske valg? Bygget du CV i den retning du nå har kommet i?

Organisk karriereutvikling

De fleste svarer jo nei på dette spørsmålet. Og kanskje er du en av dem. Nei, du var ikke strategisk. I hvert fall ikke hele tiden. Kanskje kom du inn i en virksomhet eller bransje litt tilfeldig etter studiene. Og så fikk du muligheter der. Også tok det ene det andre, og karrieren din vokste organisk fram. Og kanskje har du hatt det bra med det, helt til nå. Kanskje har du oppnådd mye med det, helt til nå.

Overdreven endringskapasitet

Arbeidslivet nå er preget av mye endring. Det har du helt sikkert erfart. Og vi må jo være tilpasningsdyktige. Kanskje har du fått store endringer i jobben din og vært tilpasningsdyktig. Men en overdreven evne til å tilpasse seg endringer kan sende deg i feil retning. Mer enn noen gang er det viktig at du er i kontakt med dine egne utviklingsbehov, med dine egne utviklingsønsker. Mer enn noen gang er det behov for at du tar regi selv på karrieren din.

Valgte du riktig karriere?

Jeg er helt sikker på at du har opplevd vekst som menneske. Kanskje er du blitt leder, og nå utøver du faget ledelse. Statistisk sett er det stor sjanse for at det ikke var ledelse du studerte under utdanningen din. Eller kanskje er du ikke leder, men du utøver likevel et helt annet fag enn det du studerte under utdanningen din. Hvordan har du det med å ha forlatt den opprinnelige utdanningen din? Kanskje er stedet du befinner deg på i dag i karrieren helt i tråd med faget du valgte som 19-åring. Kanskje er karrieren din en direkte konsekvens av valget du tok som 19-åring. Men er denne 19-åringen representativ for personen du er i dag, eller har interessene dine utviklet seg i en helt ny retning?

Kostnadene ved et karriereskifte

Som sagt, er jeg sikker på at det har skjedd en personlig vekst hos deg. Men har den skjedd i riktig retning? Er det sikkert at den i så fall skal fortsette i samme retning? Har du noen gang satt deg ned med deg selv og spurt deg selv: Hva vil jeg egentlig med karrieren min? Hva skal jeg bli når jeg blir stor? Det kan godt hende at du vet akkurat hvor utviklingen din burde ha gått, og så har ikke det skjedd. Grunnen til at det ikke har skjedd, kan være at det krever et kraftig inngrep i karrieren din. Kanskje krever det at du må gå fra en prestisjetung jobb. Eller at du må ta et lønnskutt. Kanskje krever det at du må begynne helt på nytt. Kanskje krever det at du må bruke tid, penger og tåle voksesmerter.

Hvis alle karrieremuligheter lå åpne

I løpet av livet skal du bruke hundre tusen timer på jobb. Tenk på det. Hundre tusen timer på jobb! Da blir trivsel viktig. Da må du vokse. Da blir trivsel viktigere enn prestisje. Viktigere enn en i overkant komfortabel lønn. Da blir trivsel viktigere enn å unngå voksesmerter. Så hva har du tenkt å gjøre? Vil du rendyrke faget du opprinnelig valgte? Eller vil du kanskje lære deg et helt nytt fag? Vil du kanskje rendyrke ledelsesfaget? Hvis alle muligheter lå åpne for deg, hva ville du aller helst ha gjort? Jeg oppfordrer deg til å være modig. Flesk til! Du lever bare en gang! Hundre tusen timer skal du tilbringe på jobb. Det er viktig at du trives.

***

Close

Vil du ha en uforpliktende samtale?

Dette er ikke en coaching, men en uforpliktende samtale hvor målet er å finne ut om mine tjenester matcher dine behov. Fyll ut skjemaet nedenfor, og jeg vil kontakte deg innen 48 timer.