Død over to do-listen!

Er du blant dem som har lange to-do-lister? Synes du de er nyttige? Noen ganger kan de gjøre mer vondt enn godt. Så i dag foreslår jeg at du kaster to-do-listen, og så skriver du en annen liste i stedet.

Jeg synes to-do-lister kan ha en nytteverdi når man vil takle stress. Men blir de for lange, føles de som… Du vet de speilene som får deg til å se tykkere ut enn du egentlig er? Det er litt sånn med to-do-lister. Du får dårlig selvtillit av å se på listen som er så lang, og som du aldri kommer til bunns på.

Føler seg utilstrekkelig

Felles for dem jeg coacher for stress er at de kjenner på liten mestring i jobben sin. De har gjerne lange to-do-lister eller gjøremålslister som skal hjelpe dem til å sortere og prioritere. Men etter hvert som listen blir ulidelig lang, blir den en uvenn. Dette er jo det siste du trenger når du opplever mye stress. Enda mindre mestringsfølelse, som det heter. To do-listen blir bare en påminnelse om alt du ikke får gjort.

En liste med alt du får gjort

Hvis du kjenner deg igjen i dette, har jeg lyst til å utfordre deg til å skrive en annen type liste. Jeg vil at du skal flytte fokus fra alt du ikke får til, til det du faktisk får til. I stedet for å skrive en liste over alt du skal gjøre i løpet av arbeidsdagen, skriv heller en liste på slutten av dagen over alt du har fått gjort. Gjør dette hver dag i en uke framover! Så kan du jo vurdere i slutten av uken om du har brukt tiden din riktig – om du har fått gjort det viktigste. Men hvis det er slik at du ikke føler du mestrer arbeidsmengden din akkurat nå, er det på tide å fokusere på det du faktisk får gjort. Slik henter du litt inspirasjon og energi. Og antakelig får du deg en positiv overraskelse!

***

Vil du lese flere slike artikler? Meld deg på nyhetsbrevet mitt her

Close

Vil du ha en uforpliktende samtale?

Dette er ikke en coaching, men en uforpliktende samtale hvor målet er å finne ut om mine tjenester matcher dine behov. Fyll ut skjemaet nedenfor, og jeg vil kontakte deg innen 48 timer.